La residència municipal de gent gran de Ribes de Freser (Ripollès) ha registrat una segona víctima mortal arran del brot de covid-19 detectat el 13 d'octubre, segons publica Nació Digital i ha confirmat l'ACN. Fa dos dies l'Ajuntament informava del brot amb un mort (també un resident), tres hospitalitzats i 37 residents amb simptomatologia lleu o asimptomàtica. L'alcaldessa, Mònica Santjaume, subratlla que es tracta d'un col·lectiu "molt vulnerable" i que la "situació avança per moments", tot lamentant la nova víctima mortal. En referència als 14 treballadors positius que estan confinats, afirma que s'han pogut substituir i que les "ràtios estan cobertes".

Des de l'ABS de Ribes de Freser-Campdevànol s'ha ofert un metge geriàtric de suport per poder "intensificar" els serveis al centre.

L'alcaldessa de Ribes de Freser, Mònica Santjaume, admet que s'han hagut de reorganitzar i que l'empresa que gestiona el centre, Sumar Serveis, ha pogut substituir les 14 baixes de treballadors del centre que van donar positiu i que estan en quarantena a casa.

Actualment hi ha 36 residents amb covid-19 amb símptomes lleus o sense, 14 treballadors en quarantena i tres residents ingressats a l'hospital de Campdevànol amb pronòstic estable.