L'Ajuntament d'Olot ha posat en marxa els tercers Ajuntament d'Olotpressupostosdesprés d'un parèntesi obligat per la covid. Aquest més s'inicia la tercera edició dels pressupostos participatius. Els ciutadans del sector nord d'Olot podran escollir les accions de millora de la ciutat en una convocatòria que només es farà de forma telemàtica.

La covid ha modificat el calendari dels tercers pressupostos participatius d'Olot. El passat mes de març s'havien de celebrar les trobades que, arran de la pandèmia, s'iniciaran aquest mes de novembre. El dijous 26 de novembre, tindrà lloc la primera de les sessions i es dedicarà al territori sostenible. El dia 3 de desembre, la taula rodona se centrarà en el diàleg entre les cultures i el dia 10 de desembre, en l'economia circular.

L'objectiu és que diferents persones de diferent edat però d'un mateix domicili puguin participar en aquesta edició telemàtica.

De les trobades en sortiran diferents propostes que, una vegada debatudes i analitzades, permetran escollir les accions finals. Una vegada validades tècnicament se'ls assignarà un pressupost i es posaran a votació durant el primer trimestre de l'any vinent.

La partida per decidir puja fins a 100.000 euros. Els veïns i les veïnes del sector nord d'Olot estan cridats a participar d'aquesta edició. A principi d'any es van portar a terme reunions amb veïns dels barris del Morrot, Benavent, Sant Cristòfol- Mas Bernat, Hostal del Sol, Sant Francesc, Eixample Popular, Sant Ferriol, el Firal, i el Pla de Baix per explicar-los el funcionament del procés i animar-los a participar.