El síndic de greuges de Catalunya, Rafael Ribó, va suggerir ahir revisar les bases de la convocatòria d'ajudes a autònoms i microempreses que ha impulsat el Govern per garantir el «principi d'igualtat» en la presentació de les sol·licituds. Va advocar per incorporar un criteri de resolució diferent al de l'ordre cronològic de presentació, segons va informar en un comunicat.

També va demanar incrementar la partida pressupostària que es destini a la nova convocatòria i garantir el dret de les persones a ser informades dels efectes fiscals de rebre l'ajuda. A més, va recomanar teixir un conveni amb el Govern central per articular un pla de xoc econòmic i social per pal·liar els efectes de la pandèmia, i que inclogui la moratòria d'impostos i cotitzacions socials per als sectors més afectats. El síndic, a més, va alertar que la pàgina web per sol·licitar l'última línia d'ajuda a autònoms i microempreses es va col·lapsar el matí que es va posar en marxa a causa de la gran quantitat de sol·licituds, i a més les ajudes es van esgotar en poca estona.

Mentrestant, el vicepresident de la Generalitat amb funcions de president, Pere Aragonès, va reconèixer ahir que algunes de les ajudes per la pandèmia «han de ser millorades» i va apuntar que «si cal demanar disculpes» pel pla d'ajudes als autònoms, ho tornaran a fer, però va dir que disculpar-se no serveix de res si no s'aporten «solucions».

Pere Aragonès va assenyalar en la seva intervenció en la Convenció Municipalista d'ERC que, davant de cada mesura restrictiva, el Govern català prendrà «una mesura de suport», encara que algunes de les que s'han pres no han sortit com estava previst.