Segueix-nos a les xarxes socials:

L'oci nocturn reclama poder obrir fent testos d'antígens als clients

La seva patronal alerta que «vuit de cada deu dels empresaris de l'oci nocturn gironí són insolvents»

La Federació Catalana d'Associacions d'Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm) alerta que el 80% dels empresaris de l'oci nocturn gironí estan en situació d'insolvència per la crisi del coronavirus. Des de l'entitat assenyalen que els vuit mesos que porten tancats estan provocant «estralls» en un sector «molt important» per a la demarcació. Per això, reclamen que es comencin a utilitzar els testos d'antigen com a solució abans que arribi la vacuna. El secretari general de l'entitat, Joaquim Boadas, considera que Cap d'Any i Carnestoltes serien dues celebracions on es podrien implantar «si hi ha voluntat política». Boadas assenyala que si no arriben més ajudes o no es permet obrir, molts dels locals no arribaran a l'estiu.

Des de la Fecasarm també demanen que hi hagi una exempció de pagaments a la Seguretat Social i Hisenda o, almenys, un aplaçament a desembre del 2022. «Si no es pot suspendre demanem que es permeti pagar quan s'hagin pogut recuperar del cop», remarca Boadas. De fet, el secretari general explica que molts empresaris estan «aguantant com poden» fins a la reobertura i poder treballar a l'estiu a un ritme similar al que hi havia abans de la pandèmia.

Boadas reclama més ajudes, ja que creu que la línia anunciada aquesta setmana pel Govern és «insuficient» i, a més, molts dels establiments no s'hi poden acollir, precisament per la seva situació d'insolvència. Boadas dona per fet que bona part del mig miler de locals que hi ha repartits per les comarques gironines no arribaran a l'estiu.

Prem per veure més contingut per a tu