La Cerdanya i el Ripollès van rebre la nit de dilluns a dimarts la primera Cerdanya nevada . El temporal de neu va començar a caure dilluns a quarts de nou del vespre afectant de diferent manera a les poblacions en funció de la cota.

La nevada va deixar gruixos de 5 centímetres de neu a Puigcerdà, a la cota de 1.100 metres, i de 3 centímetres a Bellver, a la cota dels mil metres. La neu continuava caient en cotes altes a partir dels 1.500 metres ahir al matí, si bé de forma feble. Aquesta és la primera nevada que ha afectat el fons de la vall i ha cobert de blanc la plana cerdana. Amb tot, els equips de neteja municipals es van activar en cada terme per netejar carreteres i carrers. Al Ripollès, indrets com Camprodon o punts de la Vall de Ribes també van rebre una petita capa de neu que va emblanquinar punts de les localitats de la comarca.

La neu caiguada ahir va afegir gruixos a les pistes d'esquí, que ja havien acumulat uns 30 centímetres la setmana passada. Aquesta neu, però, no la poden gaudir els esquiadors perquè les estacions encara no han obert a causa de la crisi sanitària.