22 de desembre de 2020
22.12.2020
Diari de Girona

L'hospital de la Cerdanya té dotze ingressats i iguala el pic de la pandèmia

21.12.2020 | 23:36
L'hospital de la Cerdanya té dotze ingressats i iguala el pic de la pandèmia

L'hospital de la Cerdanya ha fet una crida a la «prudència» en la interacció social durant les festes de Nadal, tenint en compte que a l'equipament sanitari hi ha dotze pacients amb coronavirus ingressats, la mateixa xifra que es va registrar a l'abril i que ha estat la més elevada fins ara. «És necessari que tallem aquest ritme d'increment de casos», va explicar el director general adjunt d'aquest centre hospitalari, Xavier Conill. Així, va detallar que estan preocupats per l'augment de positius detectat la darrera setmana, en comparació a la situació de principis de desembre, quan hi havia una xifra d'hospitalitzacions que anava de 0 a 2 persones. En els darrers vuit dies s'han fet 261 tests al centre, entre els quals hi han aflorat 74 positius.

«Aquestes corbes ens demostren que quan relaxem la vigilància, tenim un augment de casos al cap d'uns dies. No ens podem permetre que les festes de Nadal i Cap d'Any incrementin exponencialment el nombre de contagis, urgències i ingressos hospitalaris, si no volem posar en risc els nostres entorns familiars, l'economia i el sistema sanitari», va assegurar Conill.

Tot i això, va remarcar que l'equipament està «preparat» per atendre pacients amb coronavirus i altres patologies però, al mateix temps, va afirmar: «Cal recordar que estem en un equilibri fràgil i això vol dir que només s'ha d'acudir a l'hospital quan sigui realment necessari».

L'hospital de la Cerdanya manté la prohibició de visites i d'acompanyants excepte per als casos de menors i persones vulnerables. Des del centre també recorden que, a causa de les mesures per a la prevenció dels contagis, alguns processos requereixen més temps de l'habitual, com ara el servei d'urgències.Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus
Compartir a Twitter
Compartir a Facebook