La consellera de Salut, Alba Vergés, va demanar en vigílies de Nadal «no abaixar la guàrdia» i «extremar les mesures», ja que les xifres de la COVID-19 a Catalunya són «molt altes». «El que fem aquests dies determinarà la cruesa del que passarà el gener», va advertir. El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, va alertar d'una «combinació diabòlica» entre les celebracions i la situació actual de la pandèmia; una situació, va dir, que és «suficientment important» per plantejar mesures globals més que «apedaçar» el territori, preguntat per si s'anunciaran noves restriccions el dilluns 28. Salut preveu que es registrin a finals de setmana prop de 2.000 casos al dia, unes dades que poden trencar «els equilibris» al sistema sanitari.

D'altra banda, les dades epidemiològiques d'ahir van tornar a millorar. A la Regió Sanitària de Girona, es van sumar 281 casos, un centenar menys que el dia anterior, el risc de rebrot va disminuir 21 punts fins a 517 i la velocitat de propagació del virus va baixar vuit centèsimes fins a 1,32. La davallada més forta va ser la d'ingressats. Ahir n'hi havia divuit menys que el dia anterior i es va baixar del llindar de 200. També hi havia un crític menys. Com a contrapunt, es van sumar cinc noves defuncions.

També cal tenir present que, tot i la millora general, la Regió Sanitària de Girona encara és la segona de Catalunya amb el risc de rebrot més alt, després de l'Alt Pirineu i Aran. De fet, de les onze ciutats catalanes amb la dada més alta, sis són d'aquesta regió. Si tenim en compte la província, s'hi afegeix Puigcerdà, i llavors en són set. Respecte a la situació de les dues comarques confinades, el risc de rebrot va baixar a la Cerdanya a 2.707 (-814) i al Ripollès fins a 1.858 (-49). La velocitat de propagació també va experimentar un descens.

Per altra banda, a Roses el contagi ha augmentat considerablement els darrers dies i, per això el consistori ha emès un comunicat en què demana «extremar les precaucions» i «evitar al màxim els contactes». Entre els grups d'edat que han presentat més contagis són els compresos entre 12 i 20 anys i 40 i 60 anys.

Finalment, a Catalunya les dades epidemiològiques van seguir millorant. La velocitat de propagació, l'Rt, va baixar en les últimes hores d'1,33 a 1,24, segons les últimes dades del Departament de Salut.