Temperatures mínimes polars, amb fins -11,9ºC registrats a l'aeròdrom de Das, a la Cerdanya gironina, han congelat gairebé tot Catalunya, en una onada de fred que s'espera que es prolongui fins al dissabte.

Les temperatures mínimes més severes registrades a Catalunya, sense comptar les mesures en els cims del Pirineu, amb més de -20ºC, han estat a Das (-11,9ºC), Pont de Suert (Alta Ribagorça -10,4ºC), Puigcerdà (-9,4ºC), Guardiola de Berguedà (Berguedà -9,1ºC), Molló (Ripollès -8,6ºC), Sant Pau de Segúries (-8,6ºC), la Seu d'Urgell (Alt Urgell -8,4ºC) o Castellar de n'Hug (-8,1ºC).

En algunes localitats del litoral, sobretot de la província de Girona, s'han registrat mínimes que no s'anotaven des de feia una dècada.

Les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya indiquen que aquesta llengua d'aire fred es mantindrà en els pròxims dies i que de produir-se precipitacions aquestes podrien ser en forma de neu en punts per sota de 200 metres d'altura, fins i tot al litoral, sobretot de cara a divendres que ve.

· Consulta la predicció meteorològica del teu municipi