Tots els col·legis de professionals sanitaris de Catalunya exigeixen un confinament «més estricte i intens», segons va assegurar ahir el president del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós, en una piulada. «Informo que tots els col·legis de professionals sanitaris de Catalunya, davant l'actual situació sanitària, demanem un confinament més estricte i intens», va dir Padrós, reiterant una petició que ja havia fet ell mateix prèviament. De fet, Padrós adverteix que la situació «frega el col·lapse» i que «empitjorarà».

Per la seva banda, el president delCol·legi de Metges de Girona, Josep VilaplanaTambé va compartir, com Padrós, que «la situació sanitària frega el col·lapse i empitjorarà en els propers dies». «Per tot això, demanem un confinament estricte, intens i curt», va reiterar. També va compartir el missatge, mitjançant una piulada amb les mateixes paraules a les xarxes socials el president del Col·legi de Metges de Tarragona, Sergi Boada.

A més, Jaume Padrós també va afirmar que en aquestes condicions «caldria ajornar les eleccions del 14-F». No és la primera vegada que Padrós es manifesta en aquest sentit. El president del Col·legi de Metges de Barcelona ja va afirmar divendres que «no es donen les condicions des del punt de vista sanitari perquè les autoritats puguin organitzar unes eleccions segures el 14-F». Va constatar també que l'escenari europeu empitjorarà i ja havia demanat restringir més les mesures i la mobilitat arribant fins i tot a un confinament «intens i curt»i que qui té les competències per fer-ho és el Govern espanyol.

Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus