13 de febrer de 2021
13.02.2021
Diari de Girona

Un sindicat denuncia que el rastreig de casos s'atura el cap de setmana

13.02.2021 | 01:32
L'aplicació, Radar Covid.

El Sindicat Mèdic Català (SIMECAT) va denunciar ahir que hi ha zones de Catalunya en les quals el sistema de rastreig de casos de covid-19 s'atura en cap de setmana i que els afectats han d'esperar entre dos i tres dies aïllats que se'ls faci una PCR i un o dos més fins a tenir el resultat. Mentrestant, els familiars i amics dels aïllats, que desconeixen si són o no contactes d'una persona positiva, han d'acudir a la seva feina o a un centre escolar amb el risc de dispersar el virus, va indicar ahir aquesta organització en un comunicat.

El funcionament de la sanitat catalana «es basa en la capacitat de resistència dels professionals sanitaris», va assegurar aquest sindicat, que deplora que l'atenció primària «segueixi sent la ventafocs del sistema».

També critica que més d'un centenar de barracons sanitaris o annexos als centres d'atenció primària que va anunciar l'any passat el Departament de Salut per atendre-hi els pacients sospitosos de covid-19 «s'estan instal·lant amb comptagotes».

Aquest sindicat reclama plantilles adequades a les necessitats, «millorant les condicions laborals dels treballadors sanitaris»; reiniciar l'activitat habitual als centres d'atenció primària; millorar el sistema de rastreig de contactes i reconèixer el valor fonamental de la docència.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit