Augmentar la producció de vacunes a la Unió Europea és un dels principals objectius que s'han marcat tant els Vint-i-set com l'executiu comunitari, mentre mantenen la pressió sobre les farmacèutiques, especialment AstraZeneca, perquè compleixin amb el calendari de distribució acordat.

«L'accés a temps d'Europa per tenir prou vacunes segueix sent un repte sense resoldre», escriuen els líders d'Espanya, Bèlgica, Dinamarca, Lituània i Polònia en una carta enviada avui al president del Consell Europeu, Charles Michel, i a la resta de caps d'Estat i de Govern, en vigílies de la cimera en què abordaran l'assumpte.

En les últimes hores ha tornat a augmentar el focus sobre AstraZeneca davant els dubtes que han sorgit sobre la possibilitat que tampoc en el segon trimestre lliuri les dosis pactades amb la Comissió Europea (CE).

«L'important per a nosaltres és que, juntament amb els estats membres, puguem garantir el lliurament ràpid d'un nombre suficient de dosi. La Comissió i els Estats membres estan en contacte amb l'empresa i treballen per aconseguir-ho», va dir el portaveu de Sanitat de l'executiu ?comunitari, Stefan de Keersmaecker.