En virtut de la llei de Transparència, el Parlament català ha fet pública la llista de propietats de tots els membres de la XIII legislatura. A través de la seva pàgina web ja es poden consultar les declaracions de béns, activitats, càrrecs i ingressos dels nous diputats.

Si ens fixem en els parlamentaris gironins, podem trobar un col·leccionista de cotxes i un aficionat a la mar. El primer és Jordi Munell, l'actual alcalde de Ripoll és aficionat als cotxes clàssics i atresora diverses joies de col·leccionista com ara un BMW o un 600. L'aficionat a la mar és en Ferran Roquer, l'actual alcalde de Borrassà per JxCat posseeix un Beneteau Océanis 37, un veler de més d'onze metres, que atraca al seu amarrador a Llançà, valorat en 40.000 euros.

Més enllà dels bens mobles, també es pot conèixer l'estat dels comptes dels parlamentaris i el que més diners declara als seus comptes corrents és Roger Torrent, l'actual diputat gironí d'ERC per la demarcació de Barcelona declara 250.000 euros al compte.

El Parlament de Catalunya ha publicat les dades i les xifres de transparència dels membres de la XIII legislatura. La cambra catalana ha fet pública a través de la seva web les declaracions de rendes, de béns, d'activitats i càrrecs i d'interessos econòmics de tots els nous diputats de la nova etapa. Diversos d'ells han fet pública una llista extensa de tot el seu patrimoni, en el cas d'alguns altres és breu o inconcreta. Els pots consultar tots aquí.

El president del Parlament sortint i actual diputat d'ERC, Roger Torrent, és el membre de la cambra catalana que ha declarat estar en disposició de més diners al compte corrent: 250.000 euros. El segueix, de ben a prop Lorena Roldán (ara al PP) amb 223.000 euros en entitats bancàries. La tercera i última persona que supera els dos centenars de miler al banc és Susanna Segovia, d'En Comú Podem, amb 214.000 euros al seu compte corrent.