Un brot de coronavirusentre els usuaris. Segons ha pogut saber aquest diari, el brot a la residència ha afectat 5 treballadors que no estaven vacunats, d'una plantilla de 37, i 16 residents, la majoria d'ells asimptomàtics, dels 50 que té el geriàtric. Com a conseqüència, s'ha produït la mort d'una resident, d'edat avançada i amb diverses patologies prèvies. La resta de residents estan asimptomàtics.

Des del Departament de Salut i l'Agència de Salut Pública s'està fent un seguiment i control del brot, juntament amb la direcció del centre. Pel que fa a la situació clínica dels residents, que presenten símptomes lleus o asimptomàtics, està sent vigilada pels professionals de l'Equip d'Atenció Bàsica de Salut de Banyoles.

Aquest és l'únic geriàtric de la Regió Sanitària de Girona perquè té un brot actiu. De fet, segons va publicar l'agència Efe, només hi ha dues residències vermelles més a tot Catalunya i estan a la Regió Sanitària Metropolitana Sud.

Seguidament, Girona compta amb dues residències «taronges», és a dir, que tenen brots controlats. Una d'aquestes està a l'Alt Maresme i té alguns treballadors infectats i l'altra és la residència Zoilo Feliu de la Bisbal d'Empordà. El consistori del municipi ja va avançar la setmana passada que la residència municipal tenia un brot. Segons va actualitzar aquest diari, fins dimarts hi havia 26 residents positius, d'un total de 55. Tots ells presenten simptomatologia lleu excepte un resident d'edat avançada, traslladat al sociosanitari Palamós Gent Gran, que es trobava en estat greu. Pel que fa als treballadors, d'una plantilla de 56 professionals, dos d'ells han donat positiu.

Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus