L’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca fa un balanç molt positiu de la Festa Major, enguany marcada per la pandèmia de la Covid-19. Jordi Cargol, alcalde del municipi ha recordat que la pandèmia ha obligat a fer una celebració adaptada a tots els protocols de seguretat, "però malgrat tot hem fet la Festa Major, que ha estat absolutament segura: hem ofert al poble un programa d’activitats, limitat però divers, i que ha estat majoritàriament molt ben valorat i ha tingut una molt bona afluència de públic”.

Per altra banda, Lourdes Barris, regidora de Cultura, Participació Ciutadana i Educació ha subratllat que, amb la festa, "s’ha donat una mica d’aire a les persones i entitats que es dediquen a la cultura i que han patit i pateixen com pocs els estralls de la crisi". També ha destacat que “la ciutadania ha estat majoritàriament responsable i ha sabut fer compatible la festa i la necessària prudència i respecte als protocols de seguretat”.

“La ciutadania ha respost”

Barris, ha destacat la resposta de la ciutadania i la qualitat artística dels espectacles i projectes proposats, que estaven pensats "des dels més grans fins als més petits".

Aquests actes van anar des de les actuacions de Gemma Humet, Beth, Balkan Paradaise Orchestra, Rock pels Xics i Blaumut, fins a la tradicional missa i cercavila amenitzada amb Els Rossinyolets -aquest any des de la porta, la finestra o el balcó de les cases-. Tanmateix també van actuar l'Orquestra Maravella, amb el Ball de la Cadira que va protagonitzar la proclamació de l'hereu i la pubilla de Sant Jaume de Llierca 2021, que enguany ha estat Joan Coma i Mara Devesa.

L’acte per excel·lència i el més ben valorat pels veïns, van ser els focs artificials, que van posar el punt final a aquests quatre dies de festa major.