L'Ajuntament d'Olot ha posat en marxa els treballs d’instal·lació de la nova àrea de jocs infantils al Firal Petit d’Olot. El nou espai comptarà amb llits elàstics, un anell giratori, semiesferes de cautxú i un petit volcà amb desnivell que funcionarà com un tobogan.

Els treballs, que s’han vist demorats arran l’afectació de la Covid-9, s’allargaran durant tres setmanes. En primer lloc, ja s’ha començat excavant l’espai i, ben aviat, arrencaran els treballs de construcció de les muntanyes i desnivells. Posteriorment, serà el torn de la col·locació de les esferes i els jocs i, per últim, s’actuarà en el paviment i el tobogan.

La proposta -que compta amb el suport dels veïns i veïnes del Firal- dona resposta a les necessitats detectades en aquesta zona, prioritzant el joc inclusiu i col·lectiu així com la seguretat dels usuaris. D’aquesta manera, en tots els nous equipaments que s’instal·laran hi poden jugar-hi al mateix temps diversos infants, establint "noves dinàmiques i interaccions entre ells al mateix temps que practiquen equilibris, escalada o salts".

Representació del resultat final del parc infantil Ajuntament d'Olot

Pel que fa als antics jocs infantils que anteriorment es trobaven en aquest espai van col·locar-se el passat mes de març de 2021 al barri de La Caixa. Una actuació que estava inclosa dins dels treballs de remodelació de 7 places de la ciutat d’Olot i que, a més, forma part dels projectes ‘Revivim les places petites!’ i ‘Fem grans places i parcs’, escollits per part dels veïns de la zona als Pressupostos Participatius.