Segueix-nos a les xarxes socials:

Catalunya arriba als nou milions de dosis administrades en set mesos

Catalunya arriba als nou milions de dosis administrades en set mesos

Catalunya ha arribat als nou milions de vacunes administrades, tant en els punts de vacunació com en els centres d’atenció primària en els hospitals i altres punts. La fita dels nou milions de persones vacunades ha contribuït molt a frenar l’expansió i, especialment, la gravetat de la malaltia.

Actualment un 67% de la població de més de divuit anys ja té la pauta completa de vacunació i més de cinc milions de ciutadans ja estan vacunats amb una dosi. Pel que fa als joves d’entre 16 i 29 anys, un 40% ja ha rebut, almenys, una dosi de vacuna, mentre un 10% ha estat vacunat amb la pauta completa.

Crida als sanitaris no vacunats

D’altra banda, la directora de Servei Català de la Salut (CatSalut), Gemma Craywinckel, va detallar divendres que el 7% dels professionals sanitaris no està vacunat contra el coronavirus, una taxa de vacunació que va assegurar que és massa elevada, però «tant de bo el 100% ho estiguessin».

«No podem obligar-los, però sí enviar el missatge que èticament i deontològicament és molt rellevant que ho facin», va afegir en una entrevista a Catalunya Ràdio. La crida se suma a la de Josep Maria Argimon, aquesta setmana, en què demanava a les embarassades que es vacunin, per l’elevat risc de contagiar-se.

Prem per veure més contingut per a tu