Educació Infantil i Primària, Psicologia i ADE són els tres graus més estudiats per part dels universitaris garrotxins, segons l’estudi de la Fundació d’Estudis Superiors d’Olot. Dret i Enginyeria Informàtica complementen la llista de les cinc carreres més demandades. L’estudi també apunta que en els últims anys, la dispersió geogràfica dels alumnes de la Garrotxa s’ha accentuat, tot i que es manté el pes de la Universitat de Girona com l’elecció majoritària entre els joves amb un 37,15% dels estudiants, seguida de la Universitat de Barcelona (13,29%) i la Universitat Oberta de Catalunya (10,75%).

En total, 1.144 estudiants garrotxins es van matricular en un grau universitat el curs passat, dividits entre 678 dones i 466 homes. Aquesta xifra suposa 17 alumnes menys que l’any anterior i encadena, un any més, la davallada d’estudiants que ve repetint-se al llarg de l’última dècada, sobretot més marcada els darrers 4 anys. En concret, en comparació amb el 2016, actualment hi ha 110 alumnes de grau menys i 49 estudiants menys que cursen màsters, postgraus o programes de doctorat.

A través de les dades dels darrers 10 anys, la FES d’Olot ha detectat clares diferències de gènere pel que fa a l’elecció dels estudis. En concret, de les 678 dones que actualment estan cursant graus universitaris, el 37% ha escollit formacions vinculades amb l’atenció i la cura de les persones tals com Infermeria, Medicina, Pedagogia, Educació Infantil i Primària i Treball Social, entre d’altres.

La diferència entre gèneres pel que fa a graus en alguns casos és molt marcada. N’és un exemple el grau de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport. Actualment estan realitzant aquests estudis un total de 23 homes i només 3 dones.