Els Mossos d’Esquadra han començat «l’etapa de desplegament al mar» amb l’adquisició d’una embarcació de patrullatge de prop de tretze metres d’eslora i que s’ha batejat amb el nom de ‘Cap de Creus’. El vaixell tindrà com a port base Palamós, tot i que la presentació s’ha fet al Port de la Selva, on s’ha construït.

Durant la roda de premsa, el director de la Policia, Pere Ferrer, va deixar clar que el desplegament marítim respon a les competències que tenen els Mossos a l’estatut i remarca que no venen a fer «la feina d’altres». En aquest sentit, Ferrer ha assenyalat que treballaran «de la mà» amb la resta de forces de seguretat i la Marina. Cap de Creus és la primera de les tres embarcacions que abans d’acabar l’any tindran els Mossos.

Les tres embarcacions incorporen equipament d’última tecnologia en navegació, connectivitat i capacitat de captació i transmissió d’imatges. Aquesta tecnologia es complementa amb la incorporació a cada embarcació d’un model de dron específic per operar en el medi aquàtic i d’un ROV o dron submarí, per facilitar les tasques d’inspecció en profunditat.