Ordre d'allunyament a tota l'AP-7 per a un lladre «punxa-rodes».

Els Mossos d'Esquadra han detingut un home a Tarragona per quatre furts i aconseguir un botí de més de 12.000 euros.

Així és com actuava:

L'arrestat és un home de 47 anys, de nacionalitat kosovar i veí de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant (Baix Camp) a qui acusen de ser presumpte autor de quatre delictes de furt i conduir sense haver obtingut mai el permís.

El primer fet va tenir lloc el passat 17 de setembre a l’AP-7 a l’altura de Salou. El detingut va apropar-se amb un altre vehicle a la víctima per alertar-li que tenia un problema mecànic.

Llavors, quan aquesta va baixar del cotxe per fer les comprovacions va adonar-se que li havien sostret la bossa de mà així com una gran quantitat de diners que portava en efectiu. En total, el detingut va fer-se amb un botí de prop de 9.000 euros.

El segon dels furts va perpetrar-lo un dia després a la mateixa AP-7, a l’altura de Reus. En aquest cas, el detingut va avisar la conductora d’un altre vehicle d’una avaria motiu pel qual aquesta va aturar-se al voral de l’autopista.

Immediatament, la víctima va dirigir-se amb l’home per comprovar l’estat dels pneumàtics. Va ser en aquell precís moment quan aquest va aprofitar per sostreure dues bosses de mà de l’interior del vehicle i va fugir a gran velocitat. En aquest robatori l’import dels objectes denunciats sumava un valor total de 825 euros.

Tot seguit, el lladre va dirigir-se a la C-31, a l’altura de Viladecans, per cometre el tercer dels robatoris. Va utilitzar el mateix modus operandi que en les darreres ocasions i va sostreure objectes valorats en 1.048 euros.

El darrer i últim dels furts el va consumar el 5 de novembre a l’AP-7, al seu pas per la localitat d’Amposta-. El lladre va aconseguir sostreure diversos objectes valorats en 1.418 euros usant el mateix mètode de distracció.

Els Mossos calculen que el total dels objectes i diners sostrets entre els quatre furts supera els 12.000 euros.

El detingut, amb nombrosos antecedents policials per delictes patrimonials, va passar ahir a disposició judicial davant del jutjat en funcions de guàrdia de Reus i el jutge va decretar la seva llibertat amb càrrecs i una ordre de no apropament a tota l’AP-7 a nivell estatal.