Les estacions d’esquí del Pirineu de Catalunya, Andorra i França inicien aquest divendres la seva segona gran cita de la temporada, el Nadal, a la qual arriben en situació idònia de neu i havent-se «immunitzat» contra la Covid-19 amb protocols sanitaris ja assajats i amb la compra per internet com a bandera. Les diferents instal·lacions han hagut de bregar des del començament de la pandèmia amb mesures d’higiene, de distància o mascaretes i tot aquest camí recorregut els permet afrontar amb optimisme el període que arriba, malgrat l’auge de la variant òmicron.

A Catalunya, el director de la divisió de Turisme i Muntanya de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Toni Sanmartí, assegura que «totes les estacions catalanes seguirem amb la prevenció realitzada fins a l’actualitat», que concreta en el trinomi «mascareta, distància i mans». Aapunta que posaran especial atenció a les cues als remuntadors, ja que el primer d’aquests elements no resulta obligat en els descensos.

Pel que fa a la restauració, Sanmartí reitera les mesures imposades a Catalunya, «per la qual cosa es potenciarà el tema de les terrasses» amb límit d’aforament en interior al 50 per cent i, als establiments de lloguer d’esquís, al 70 en correspondre a l’àmbit dels locals comercials.

La Molina, encara aquesta època amb 57 quilòmetres de pistes obertes i espessors de fins a 80 centímetres. A partir del 28 de desembre, aquesta instal·lació oferirà un servei nocturn del telecabina que puja al cim Niu de l'Àliga i que, després d'aquestes vacances, continuarà els caps de setmana. La Molina acollirà també el Pare Noel el 25 de desembre, la celebració del Dia de la Família el 2 de gener o l'arribada dels Reis Mags el dia 5. També a la Cerdanya, Masella compta amb 68 quilòmetres de pistes esquiables amb gruixos d’entre 50 i 85 centímetres.

Al Ripollès, Vall de Núria disposa de grossors de fins a 80 centímetres, més de la meitat del domini operatiu i organitzarà aquest divendres la festa del tió, revetlla de Cap d'Any el 31 de desembre i nit de Reis el 5 de gener amb un espectacle de llum, música i foc. A la mateixa comarca, Vallter obrirà tot el seu domini amb gruixos de fins a un metre de neu i, aquest mateix dijous, celebrarà el «tió« i té prevista música en directe el 30 de desembre per, un dia després, acomiadar l'any amb regals i simulacre de campanades, mentre que Masella anuncia la seva propera cita amb l'esquí nocturn el 30 de desembre.