El director de l’Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carreras, Manell Esteller; el catedràtic de Psicologia Mèdica de la Universitat de Barcelona, David Bartrés-Faz; i el cap de sala d’El Celler de Can Roca, Josep Roca, varen obrir ahir el Seminari Internacional sobre Neurociència i Educació del col·legi Montessori Palau Girona. La cita, que continuarà avui amb la participació de més reconeguts especialistes internacionals en el camp de la neurociència i la pedagogia com Álvaro Pascual-Leone, Facundo Manes o David Bueno, vol aprofundir sobre «el desenvolupament del cervell humà des del naixement fins a l’edat adulta».

En l’acte d’obertura d’aquesta quarta edició del seminari, organitzat pel Montessori Palau International Research and Training Center (MIRTC), l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, va recordar que «només amb l’educació i la cultura podrem tenir ciutadans crítics que ens permetin progressar. I en aquest seminari precisament es parla de rigor en l’ensenyament».

Avui, en la segona jornada del seminari, hi ha programades sis conferències i una taula rodona sobre «Les noves tecnologies i les xarxes socials, i la seva incidència en el desenvolupament i aprenentatge dels nens i adolescents». Entre les conferències, figuren la del professor de neurologia i neurociències de la universitat de Cambridge, Facundo Manes, que parlarà sobre «Habilitats pel segle XXI post COVID-19»; i la xerrada sobre «Epigenètica i adolescència: la importància de l’ambient en la construcció i la reconstrucció del cervell» a càrrec de David Bueno.