La Fundació Maria Rosa Sans, que té com a objectiu donar suport a estudiants «amb talent però amb recursos econòmics limitats» que inicien els estudis universitaris, ha obert la convocatòria de beques per a impulsar la formació dels joves de la Garrotxa i Amer (la Selva).

Aquest és el cinquè any consecutiu que l’entitat convoca les beques, i des de la seva primera edició ja se n’han beneficiat dotze joves. Aquestes ajudes finançaran les despeses de matrícula i les taxes obligatòries, així com l’allotjament, la manutenció, els desplaçaments i el material durant el període lectiu, fins a un màxim de 10.000 euros. A més, «per a garantir i afavorir el creixement i desenvolupament dels joves, i amb la voluntat d’acompanyar-los al llarg de la seva etapa universitària», les beques són renovables anualment fins a la finalització dels estudis, «tenint en compte els resultats acadèmics i la situació econòmica de la unitat familiar», especifica l’entitat a través d’un comunicat.

La convocatòria s’adreça als alumnes d’instituts i centres d’ensenyament secundari de la Garrotxa i l’institut d’Amer (la Selva). Els criteris per a la concessió de les beques contemplen la capacitat d’aprenentatge de l’alumne, basada en l’expedient acadèmic, i la situació econòmica de la unitat familiar. Els nous candidats podran presentar la seva sol·licitud fins al 15 de juny.