Les platges, piscines i rius gironins es van omplir ahir durant tot el dia en una jornada marcada una vegada més per les altes temperatures que van deixar els termòmetres fregant els 40ª a molts punts de les comarques gironines. Ripoll va registrar una màxima de 39º, mentre arribava als 36º a punts com Girona o Figueres.

Des de primera hora del matí les platges de tot el litoral gironí, des de Blanes fins a Portbou, es van omplir de banyistes tant residents com turistes. La imatge es repetia al mar amb embarcacions nàutiques, a les piscines i a les gorgues gironines. Es van registrar cues de fins a quatre quilòmetres a les vies que condueixen a algunes zones litorals.

Des de primera hora del matí el cel es va mantenir serè i els termòmetres es van anar enfilant. Segons les dades del Servei Metereològic de Catalunya, la majoria de les poblacions van registrar temperatures màximes al voltant dels 35 graus, però que es van enfilar fins als 39 en algunes poblacions. Van superar els 40 graus a ciutats com Lleida (40.3), Montesquiu (40.4), o la Pobla de Segur (40.6).

Mentre els carrers de poblacions interiors quedaven més aviat deserts, s’omplien a les poblacions litorals amb terrasses i platges plenes.

La situació meteorològica de perill per calor marcava un perill alt a comarques gironines. Es manté la situació d’alt risc d’incendi forestal en un dia marcat per l’incendi al Bages.

Les carreteres gironines, com és habitual per aquestes dates d’estiu, es van registrar cues a les principals hores punta.

Cues a Llagostera

Segons el Servei Català de Trànsit, la C-31 va patir retencions des de mitja tarda i durant més de dues hores a la C-31 entre Santa Cristina d’Aro i Llagostera, i en direcció AP-7. També hi hagué retencions a la C-65, un altre dels punts habituals.

A la C-260 entre Figueres i Castelló d’Empúries, al terme de Castelló, es van produir retencions per la restricció de circulació en un dels carrils a conseqüència d’un accident.