Diari de Girona

Diari de Girona

Comença el curs escolar: «Ja en teníem ganes, l'estiu se'ls fa massa llarg»

46

Inici del curs escolar a les comarques gironines

Retrobaments. Abraçades. Nervis a flor de pell. Cotxes aparcats en doble fila. Ressaca emocional d'unes vacances que, aquest any, s'han escurçat una setmana. Però impera l'optimisme. Les motxilles carregades de llibres i nous reptes delaten l'arribada d'un dia marcat, des de fa mesos, al calendari. I és que aquest matí han tornat a les aules els alumnes d'Infantil i Primària.

«Ja en teníem ganes, l'estiu se'ls fa massa llarg», celebra una mare de l'escola Migdia de Girona, Sandra Serrano. Una tornada a l'escola que, avui especialment, viu amb nostàlgia. «L'any que ve ja començarà l'institut, avui ha estat l'últim dia que em deixarà acompanyar-lo a la porta el primer dia de classe», confessa. I mentre alguns immortalitzen, càmera en mà, el primer dia de classe, d'altres no poden evitar emocionar-se: «confia en mi, que tot anirà bé», assegura un pare a la seva filla.

De les mascaretes ja ningú se'n recordava. «Ens queda molt enrere, sembla que fos en una altra vida», assegura un pare del centre, David Sánchez. De fet, les fileres que abans organitzaven els grups bombolla s'havien esvaït. Els alumnes intentaven fer-se lloc per a entrar al centre mentre, mig avergonyits, acomiadaven amb un gir de canell els pares que s'esperaven a la porta comentant la jugada. «Esperem que encara ens deixin respirar una mica amb els deures», comenta una mare. D'altres, marxen -literalment- corrent. «Sóc autònoma i, com que les classes han començat una setmana abans, avui ja puc tornar a treballar», celebra una altra mare, Fanny Leimat.

L'avançament del calendari, però, ha portat de corcoll a la comunitat educativa. «Amb dos dies hem hagut d'acabar de quadrar els horaris, cobrir les baixes i polir tota l'organització», afirma el director de l'escola Migdia de Girona, Josep Moret. Però celebra que les modificacions en el currículum (encara en fase d'esborrany), que a partir d'avui començaran a aplicar a 1r, 3r i 5è de Primària, no els comportarà canvis «molt significatius». «No ens suposa un trasbals perquè ja era la manera de treballar que teníem, només serà una forma de legalitzar-ho», assegura. A més, aplaudeix la reducció de les ràtios a Infantil 3 (I3), on han passat de 25 a 20 alumnes. «És excel·lent, tant de bo es pogués aplicar en altres cursos», reclama.

Compartir l'article

stats