Segueix-nos a les xarxes socials:

Detenen vuit lladres en menys de 24 hores per robar en empreses i habitatges

En un dels casos, els Mossos d'Esquadra en van enxampar tres en plena feina quan s'enduien palets metàl·lics d'una nau

Detenen vuit lladres en menys de 24 hores per robar en empreses i habitatgesMossos d'Esquadra

Els Mossos d'Esquadra han detingut vuit lladres en menys de 24 hores per entrar a robar en habitatges, magatzems i empreses. Les detencions s'han fet a Lloret de Mar, Bonmatí, Castelló d'Empúries i Palafrugell. En un dels casos, el de Bonmatí, els agents han enxampat tres lladres quan ja estaven carregant diversos palets metàl·lics d'una empresa per endur-se'ls. En el cas de Palafrugell, l'individu, un multireincident de 21 anys, havia entrat a robar en un bar. Quan ha forçat la porta d'accés, però, s'ha fet un tall i ha anat deixant un rastre de sang. A Lloret, tres lladres s'han endut material de construcció i a Castelló d'Empúries, el detingut -també amb múltiples antecedents- ha robat a dos habitatges amb poca estona de diferència.

Els lladres detinguts tenen edats compreses entre els 18 i els 54 anys. A tots ells, se'ls ha enxampat després d'entrar a robar a magatzems, empreses o habitatges. En alguns casos, in fraganti; i en els altres, quan havia passat poca estona després que cometessin el delicte. Alguns d'ells, a més, són multireincidents; és a dir, que han fet del robatori el seu modis vivendi.

Les primeres detencions van tenir lloc ahir al matí a la Selva. Gràcies a la col·laboració ciutadana, els mossos de la comissaria de Blanes van detenir a Lloret tres homes que havien forçat la porta d'accés a un magatzem, on l'amo d'un habitatge hi guardava material de construcció. Els agents els van localitzar quan fugien en cotxe amb el botí. Són tres joves de 18, 20 i 23 anys, dos dels quals tenen antecedents.

La segona detenció va fer-se ahir a la tarda a Castelló d'Empúries. L'individu, un multireincident de 54 anys, va cometre dos robatoris a finques amb tan sols dues hores de diferència. Va aconseguir entrar als annexos de dos habitatges. Gràcies a la descripció que els van donar els vigilants de seguretat, els agents de la comissaria de Roses i la Policia Local van poder arrestar al lladre.

La caixa registradora que el multireincident detingut a Palafrugell s'ha endut de l'interior del bar

En plena feina

Poc abans de les deu de la nit, agents de l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) van anar a fer comprovacions a una empresa de Bonmatí, perquè s'havia activat l'alarma. Quan hi van arribar, es van trobar amb tres lladres que estaven carregant palets metàl·lics dins el recinte per endur-se'ls. Els van arrestar a tots. Tenen 19, 24 i 28 anys i ja acumulen antecedents per robatoris similars.

I ja en plena matinada, pels volts de dos quarts de quatre, els agents de la Bisbal han anat fins a un bar de Palafrugell perquè també havia saltat l'alarma. Allà, juntament amb la Policia Local, han vist com un lladre havia forçat la porta i s'havia endut la caixa registradora amb els diners amb efectiu. Els agents s'han adonat que el delinqüent s'havia fet un tall, perquè havia anat deixant un rastre de sang. A més, també havia perdut la tapa del mòbil.

Després de visionar les càmeres, han pogut veure qui era el lladre i l'han començat a buscar pels voltants. L'han trobat al cap de pocs minuts. És un multireincident de 21 anys, que portava un tall a la mà i a qui li faltava la tapa del mòbil. Mentre el buscaven, la policia també ha trobat la caixa registradora que s'havia endut del bar i una barra de ferro. El lladre els havia amagat darrere uns matolls.

A tots els detinguts se'ls acusa de delictes de robatori amb força. Els lladres passaran a disposició judicial en les properes hores.

Prem per veure més contingut per a tu