L’Hoquei Olot farà el pregó de les Festes del Tura

L’entitat celebra el seu 40è aniversari, es troba «en el seu millor moment»

Presentació dels pregoners de les Festes del Tura 2023.

Presentació dels pregoners de les Festes del Tura 2023. / ajuntament d'Olot

DdG

El 6 de setembre el Club d’Hoquei Olot donarà el tret de sortida de les Festes del Tura pronunciant el pregó des del balcó de Can Joanetes. És la forma que la ciutat té d’homenatjar un club que enguany celebra el seu 40è aniversari i que, tal com indiquen des de l’ajuntament, es troba en el seu millor moment: juguen a l’OK Lliga Plata després de dos ascensos històrics, i té 20 equips en actiu, des dels més petits fins als primers equips masculí i femení. A més, el consistori també assegura que el club compta amb una gran afició a la ciutat i que s’han convertit en una cita imprescindible per als centenars de persones que segueixen permanentment la seva activitat. Un sentiment de pertinença i una gran afició que es veu amb els milers d’espectadors dels partits que es disputen a la pista Josep Jou.

Per aquesta raó, i amb la voluntat de reconèixer els èxits esportius i l’esforç de l’equip l’alcalde d’Olot, Pep Berga, els ha encarregat ser els pregoners de la Festa Major d’Enguany. Així ho va anunciar ahir a la Sala Gussinyé de l’Ajuntament. A la presentació Berga va dir que: «Parlar de Club Hoquei Olot no només és parlar d’un equip esportiu molt estimat a la nostra ciutat sinó també és sinònim de valors, de constància, d’una grandíssima afició, d’estima i, per tant, de ciutat». També va voler reivindicar la importància del teixit associatiu i de les entitats de la ciutat: «Hem volgut encarregar el pregó a un equip que mostra la importància de l’esforç constant i del treball diari; que és exemple d’èxit; tant pels premis esportius assolits com pels valors que representa i l’estima que desperta entre la població», i va afegir que «és el moment de reivindicar la tasca de totes les entitats que són, alhora, la ciutadania d’Olot».

Fundat a inicis dels anys 80

El Club Hoquei Olot es va constituir el 18 d’abril de 1983. Al principi l’equip era l’activitat extraescolar d’un grup de joves de l’Escola Pia d’Olot. Llavors les famílies dels joves van decidir formar una Junta Directiva i van anar conformant l’estructura esportiva inicial del club. L’entitat va començar a competir la temporada 1983-1984 amb un equip a la categoria Juvenil a la lliga provincial gironina. El club va anar creixent i van crear l’escola d’hoquei ampliant els equips en totes les categories. Actualment, el primer equip està a l’OK Lliga Plata, un segon equip a Primera Catalana i el tercer equip - campió de lliga - que també ha pujat de Tercera a Segona Divisió Catalana.