El Govern ha invertit 67,5 milions en carreteres aquest mandat a Girona

Els últims treballs que s’han començat són la millora del ferm a la Gi-644 entre Serra de Daró i Vulpellac

Els treballs entre Serra de Daró i Vulpellac.

Els treballs entre Serra de Daró i Vulpellac. / Generalitat de Catalunya

DdG

El departament de Territori ha invertit 67,45 milions d’euros en la millora de carreteres a les comarques gironines durant aquest mandat. En concret, durant el 2023, es van millorar fins a 162 quilòmetres.

Els últims treballs que s’han començat són les obres de millora del ferm a la carretera Gi-644 entre Serra de Daró i Vulpellac, que compten amb un pressupost de 543.250 €. Aquests treballs, que tenen un termini d’execució de dos mesos, consistiran en la reparació de les zones en què el ferm està malmès i la millora del paviment asfàltic amb dues capes de microaglomerat en fred. Posteriorment, es reposarà la senyalització horitzontal dels trams de via afectats.

En total, durant aquesta legislatura el Govern explica que ha fet 118 actuacions a la xarxa viària de la demarcació, millorant gairebé 500 quilòmetres de carreteres gironines. Dels més de 67 milions d’euros d’inversió, 37 es van gastar durant l’any passat per dur a terme un total de 53 actuacions arreu del territori. 

El director dels Serveis Territorials de Territori a Girona, Sergi Albrich, ha explicat que «la millora del ferm respon a la prioritat del Departament de Territori de disposar d’una xarxa de comunicació segura i en plenes condicions». Per aquest fet, assenyala que «anualment es va realitzant aquesta tasca constant i continua de manteniment».