23 de novembre de 2008
23.11.2008

Reediten "Girona ara i sempre" de l'escriptor Narcís- Jordi Aragó

Joaquim Nadal ha aportat una postil·la de 27 pàgines dels canvis que ha patit la ciutat on ofereix la seva visió personal i particular

23.11.2008 | 01:00
Reediten "Girona ara i sempre" de l'escriptor Narcís- Jordi Aragó

La reedició de Girona ara i sempre, de Narcís-Jordi Aragó, ha anat a càrrec de la Biblioteca Valvi i compta amb una postil·la de 27 pàgines que expliquen, la visió personal, dels canvis que ha sofert la ciutat de Girona en els darrers 25 anys feta per l'exalcalde de Girona, Joaquim Nadal.
La primera edició del llibre va ser presentada a la Casa de Cultura l'abril de 1982. El llibre va sorgir d'un projecte de la Diputació de crear una col·lecció de llibres dedicats les capitals de comarca, tot i que aquest llibre va quedar aïllat perquè el projecte es va veure frustrat. L'autor explica en el llibre que va demanar a Joaquim Nadal que, des de la perspectiva que li dóna haver estat alcalde de la ciutat durant la major part d'aquesta etapa en fes la seva valoració. Nadal defineix, en la postil·la que, Girona ara i sempre "és una crònica de després de la guerra i aixeca acta notarial des de la seva pròpia visió de la gran sotragada que va representar la Guerra Civil i el franquisme, i l'aturada brutal que aquest període va comportar." "És una combinació de retrocés i de suspensió en el temps, de recuperació de les velles hipoteques i condicionants, de reconstrucció de les velles relacions de subordinació i de poder, de ruptura dramàtica entre dues ànimes de la ciutat que s'havien fet irreconciliables", afegeix Nadal.
El proper dia 28 de novembre tindrà lloc l'acte de presentació del llibre a la Sala Miquel Martí i Pol de la Fundació Valvi. L'acte comptarà amb la presència de l'autor, de Joaquim Nadal, de l'editor Quim Curbet i del president de la Fundació Valvi, Joaquim Vidal.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema