04 de febrer de 2011
04.02.2011

INSCRIPCIÓ | JORNADA ESPORT I SALUT

El concurs de composició Ceret-Banyoles torna al format original

04.02.2011 | 01:00

El concurs de composició Ceret-Banyoles retorna al seu format tradicional de certamen entre peces presentades a un jurat, després de què l'any passat l'organització es plantegés una nova concepció del premi. Al 2010, els 25 anys d'existència van suposar un punt d'inflexió per replantejar-s'ho i mirar d'innovar dins del món dels concursos de composició.
Així, l'organització decidí canviar la seva estructura. Es van encarregar dues obres per a cobla a dos compositors triats per la seva vinculació al jurat durant els anys precedents, el que els impossibilitava presentar-s'hi. Els mestres Àngels Alabert, de Girona, i Roland Besson, de Perpinyà compongueren dues noves obres per a cobla amb la intenció final de repensar els fonaments del concurs, reflexionar sobre noves propostes per ampliar el ventall de compositors concursants, i estimular els compositors més joves a participar.
Un any després d'aquesta refundació, el concurs ha recuperat el seu format de premi estàndard. La data límit per lliurar els originals és el 31 d'agost i el jurat, integrat per membres de reconeguda solvència musical, escollirà les 5 peces pel concert de la final. Aquesta actuació en la qual se sabrà la classificació de les seleccionades serà Ceret el 13 de novembre.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona