Sabates. Tot Girona és ple d'unes enigmàtiques petjades i misterioses sabates. Cridaneres petjades taronges seguides d'unes tronades botes de pell ataronjada. Refrescants petjades verdes seguides d'unes xancletes del color de l'herba acabada de segar. Intrigants petjades negres amb sabates embetumades de carbó brillant enfilants-se per una paret. Calçat sense amo, sense peus ni cames. Es tracta d'una invitació a seguir un rastre, com les molles de pa del conte d'en Polset? On conduiran aquestes fileres de petjades?

Són els de l'Inundart, la 6a trobada interdisciplinar d'art que aquest any aplega un total de 116 artistes amb les seves actuacions i obres d'art desplegades per un circuit que recorre per la Rambla i pel pont d'Eiffel, i que té la base d'operacions a la Casa de Cultura. Les sabates són un llenguatge internacional per conduir els visitants d'una banda a l'altra de la ciutat i fer-los descobrir les actuacions i les diferents peces artístiques.

L'Inundart va començar ahir i acabarà demà. A la Casa de Cultura hi ha la instal·lació interactiva Control Art Polemika, que convida l'espectador a pujar descalç en una plataforma i veure's filmat mentre amb el moviment dels peus modifica el so que escupen uns altaveus.

Sobre les aigües de l'Onyar hi ha acrobàcies i "performances" com Libélula, de Martina Riba, amb el seu Circ Aeri al Pont de Ferro, o Penélope doesn't go to war, de Giada Pieri, al mateix indret.

L'Inundart ofereix visites gui?ades al recorregut. La d'avui dissabte serà a les 17:30 hores. El programa també inclou música i teatre. La cloenda es farà diumenge a la Rambla amb el grup Dime que tú no cantas, a partir de les 18:30 hores, i Albert Jordà, que presentarà el seu nou disc, La vida esclata quan es para el temps.

L'Inundart s'ha fet amb un pressupost tan escàs que els artistes accepten no cobrar res. No obstant això, s'han establert diferents premis d'entre 500 i 1.500 euros, atorgats per Estrella Damm, i que decidirà un jurat especialitzat. El gruix de les activitats es fa a la Rambla i a la Casa de Cultura.