05 de juny de 2011
05.06.2011

TV3 es planteja transmetre en directe i 3D per als cines el concert de Sopa de Cabra

Televisió de Catalunya vol repetir l'èxit aconseguit amb la final de la Champions, aquesta vegada amb la banda gironina al Palau Sant Jordi

05.06.2011 | 02:00
Gerard Quintana.

En directe i en 3D. De moment no podem superar la realitat, però la tecnologia sí que pot convertir-la en un gran espectacle transmès simultàniament amb una sorprenent qualitat d'imatge i so. TV3 es planteja transmetre via satèl·lit per a les sales de cinema de tot l'Estat un dels tres concerts que Sopa de Cabra oferirà els dies 9, 10 i 11 de setembre al Palau Sant Jordi, amb les entrades esgotades.
La iniciativa, revelada per El Periódico, s'ha començat a sospesar després de l'èxit que va recollir Televisió de Catalunya amb la retransmissió de la final de la Champions des de Wembley a 22 cinemes de Catalunya: més de 5.000 persones van omplir les sales.
L'espectacle arribaria amb tota probabilitat als grans cinemes de Girona, pioners a equipar-se amb l'última tecnologia i a retransmetre grans espectacles, no només d'esports, sinó també d'òpera i altres gèneres, com ja és habitual. És el que s'anomena grans esdeveniments en 3D.
Curiosament, Paulí Subirà, responsable d'Imatge de Televisió de Catalunya, va començar a treballar amb 3D l'any 2009 amb l'espectacle d'un altre gironí, el cantant Lluís Llach, amb la gravació de l'espectacle Llits. Els avenços tecnològics se succeeixen acceleradament amb l'objectiu d'aconseguir que l'espectador se senti com si estigués a la mateixa sala de concerts, pista de tenis o estadi de futbol on té lloc l'esdeveniment.
La banda gironina ha sorprès el món artístic en liquidar tres palaus Sant Jordi de Barcelona. Ahir al vespre quedaven poc més de 300 localitats a les zones més allunyades dels escenaris.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema