El president dels EUA, Barack Obama, va fer broma ahir amb el fet que ha decidit copiar el serrell de la seva dona Michelle per millorar la seva imatge en el seu segon mandat, en un discurs tradicionalment sarcàstic al sopar de corresponsals, però al qual aquest any va imprimir un toc solemne en recordar l'atac a la marató de Boston.

El discurs d'Obama al sopar anual de corresponsals de la Casa Blanca va tenir com a colofó un vídeo en què el director de cinema Steven Spielberg assegurava que, després de rodar Lincoln, havia decidit produir una nova pel·lícula sobre Obama, i seleccionaria de nou l'oscaritzat actor Daniel Day Lewis com a protagonista, donada la seva capacitat per "ficar-se en el personatge".

La càmera mostrava llavors el mateix Obama, que es presenta com a Day Lewis en una entrevista en què assegura que ha estat difícil adaptar-se a l'accent del president i sotmetre's a hores de maquillatge per imitar les seves orelles. "No sé com ho fa per no estar enfadat tota l'estona. Si jo fos ell, ho estaria. Però no se'm permet. Sóc Daniel Day Lewis", indica Obama al vídeo.

El mandatari nord-americà va confessar, a més, que, en el seu cinquè any al poder, nota com "passa el temps" i té "cada vegada més cabells blancs". "Em miro al mirall i ho he d'admetre: no sóc el captivador jove musulmà socialista que solia ser", va assenyalar en referència als rumors que van circular a la seva arribada a la Casa Blanca que professava la fe musulmana en secret.

Per millorar la seva imatge, va afegir, ha "agafat prestat un truc de Michelle". La càmera va mostrar llavors diverses fotografies en què ell portava un serrell idèntic al de la seva dona. Malgrat l'experiència, Obama va admetre que encara comet "errors de principiant" i li sorprenen moltes notícies, com la recent "controvèrsia sobre el viatge de Jay-Z" i la seva dona Beyoncé a Cuba, i els rumors de si va ser autoritzat o no per la Casa Blanca. "És increïble. Tinc 99 problemes i aquest tal Jay-Z n'és un?", va dir.

Al final del discurs, el mandatari va canviar el to per recordar els "dies durs" que estan passant moltes famílies a Boston i a West (Texas), on una explosió en una planta de fertilitzants va deixar 14 morts i més de 200 ferits el passat 18 d'abril.