30 de abril de 2013
30.04.2013

Un recital inèdit d'Espriu en eusquera reivindica la literatura catalana i la basca

El basc Gerardo Markuleta repassa a Madrid l'antologia poètica de l'autor de
"La pell de brau"

02.05.2013 | 07:27
Salvador Espriu.

El recital Espriu parla basc del poeta Gerardo Markuleta va tancar ahir al vespre la setmana de la cultura catalana a Madrid amb un repàs de l'antologia poètica de Salvador Espriu. A l'acte hi va assistir més de mig centenar de seguidors de l'obra de l'escriptor català i del poeta basc, que van tractar d'unir les tradicions literàries catalana, basca i castellana amb un missatge carregat d'ironia. Amb la frase "Esborri's el que no procedeixi" present durant tota la seva interpretació, Markuleta va voler reivindicar el paper que s'atorga a les literatures "petites i perifèriques, circumdants i circumdades".
Aquest és el primer cop que Markuleta, acompanyat del cantautor basc Javier Muguruza, interpreten el recital Espriu parla basc. El poeta no va defugir referir-se a aquest fet, tot assegurant que "he fet lectures estranyes, en llocs atípics com tavernes, esglésies desacralitzades però mai hauria pensat venir a llegir poemes catalans traduïts a l'eusquera a Madrid".
El recital, organitzat pel Centre Cultural Blanquerna amb la col·laboració de l'Institut Cervantes i de l'Etxepare Euskal Institutua, va començar amb L'assaig de càntic en el temple, passant per Una closa felicitat és ben bé del meu món, Sentit a la manera de Salvador EspriuSense cap nom ni símbol per acabar amb Acaba aquí el viatge.
Markuleta es defineix com un petit traductor, un petit poeta del País Basc que es dedica a traduir del català a l'eusquera i de l'eusquera al castellà. Es va mostrar molt il·lusionat amb aquest esdeveniment i va dir que aquest tipus de treballs "no s'agraeixen prou i gairebé no es coneixen".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema