01 de juliol de 2013
01.07.2013

La nit de les Havaneres

Calella de Palafrugell té un any més una cita amb la tradicional cantada des de la platja del Port Bo

06.07.2013 | 09:40
La nit de les Havaneres

El primer dissabte del mes de juliol –enguany, el dia 6– començarà a partir de 2/4 d´11 de la nit i a la plaça del Port Bo la 47a Cantada d´havaneres de Palafrugell amb un total de quatre grups: Port Bo, Boira, Arjau i Bergantí, que aniran actuant.

El grup Port-Bo neix l'any 1966 a Calella de Palafrugell amb motiu de la presentació del llibre: Calella de Palafrugell i les havaneres. El trio inicial, format per Josep Xicoira, Carles Mir i Ernest Morató, estava sovint acompa­nyat al piano pel mestre Frederic Sirés, autor de l'havanera: La gavina. El grup, juntament amb altres amants del gènere, és l'impulsor de la cantada d'havaneres de Calella de Palafrugell, i han participat en totes les seves edicions.El grup Boira el formen Ramón Bordes –guitarra i segona veu–, l'Enric Bardina –veu baixa–, Toni Castell –acordió– i Jordi Carulla –veu primera–. Tots compten amb una dilatada experiència en el camp de la música tradicional i coral. Les actuacions del grup durant els seus quasi catorze anys d'existència abracen llocs tan emblemàtics com Calella de Palafrugell –l'any 2000–, també hem estat a Madrid, Gasteiz, Santiago de Compostel·la, Cuba, França, Luxemburg, a Menorca, País Basc, i un llarg etc. Sobretot, per terres catalanes ponentines.

Arjau és un grup de Palafrugell fundat l´any 1997 per Jordi Rubau, tenor i guitarra i Jordi Grau, baríton. Una formació, des del seu inici, de dos veus i una guitarra, una manera intimista i pròxima d´entendre l´havanera. Enguany, l´any 2012, s´incorpora al grup Xiqui Ramon, veu amb una dilatada trajectòria dintre el món de l´havanera, amb el grup Port-Bo, en diferents etapes, des del 1972. Es presenta aquesta nova formació a la Cantada d´Havaneres de Calella amb el mateix esperit interpretatiu i pretenent evocar els tercets clàssics de Calella de Palafrugell amb un repertori tradicional, però alhora buscant les últimes novetats del gènere.

El Grup Bergantí es va crear la tardor de l´any 1982. De llavors ençà han estat un munt d´actuacions que han dut el grup a actuar a les illes de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera. A Pamplona, Getxo, Bakio, Mayorga, Múrcia, Dènia, França, Andorra, Luxemburg, i a Cuba, a la Ciutat de l´Havana, amb motiu de la celebració del 150 aniversari de la fundació de la Societat de Beneficència de Naturals de Catalunya, a Cuba.

En directe
Hi haurà la retransmissió en directe de la Cantada en pantalla gegant a: Platja del Canadell (Calella); Platja del Port Pelegrí (Calella); Plaça Nova (Palafrugell) i Platja de Llafranc (Llafranc).
Diumenge també, a la plaça del Port Bo i a les 10 de la nit, Sílvia Pérez Cruz actua al festival Í-TACA, per presentar, a casa seva i entre els seus, el seu primer disc en solitari, 11 de novembre. Es tracta d´un espectacle de cara al mar que promet ser màgic i molt emotiu.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona