Els escaquistes Garry Kasparov i Judit Polgar han estat inclosos en una llista amb les deu persones més intel·ligents del món, elaborada per l'organització 'Super Scholar' amb el requisit indispensable que els elegits tinguin un quocient intel·lectual superior a 140.

Stephen Hawking és la persona que lidera la llista, amb un quocient intel·lectual (IQ) de 160. Segons afirmen els autors, gràcies als seus llibres "els simples mortals entenen l'univers", ha informat l'organització en un article publicat a la seva pàgina web.

D'acord amb aquest article, els "elegits" pertanyen al 0,5 per cent de la població que té un quocient intel·lectual superior a 140 IQ, xifra que marca la frontera a partir de la qual es frega la genialitat.

Un altre dels escollits és Kim Ung-Yong, que amb un quocient intel·lectual de 210 apareix en el Llibre Guinness dels Rècord perquè als dos anys parlava quatre idiomes i quan va complir els vuit va començar a estudiar a la NASA.

També figuren en el 'top ten' el rus Gary Kasparov, amb 190 IQ, que va ser guanyador del títol mundial d'escacs als 22 anys; Paul Allen, cofundador de Microsoft, amb un IQ de 170, i el matemàtic britànic Andrew Wiles, que va presentar l'últim teorema de Fermat, considerat "el més difícil del món".

Completen la llista l'actor James Woods, que abans d'arribar a Hollywood estudiava àlgebra lineal i va ser alumne del prestigiós institut MIT , el físic Cristopher Hirata , que als 16 anys d'edat treballava a la NASA , l'investigador Terrence Tao , la jove prodigi dels escacs Judit Polgar , i el guionista televisiu Rick Rosner .