Les arrels gironines segueixen estant de moda al Brasil. Si la model Fernanda Lima, nascuda a Porto Alegre i amb avantpassats a Calonge, ha estat escollida recentment com la musa del sorteig del Mundial de futbol que aquest estiu s'ha de celebrar al país sud-americà, ara la prestigiosa revista brasilera GQ, acaba de triar com a "dona de l'any 2013" Maria Casadevall, una jove de 26 anys, nascuda a São Paulo, i néta de de Pere Casadevall, un empordanès de Maçanet de Cabrenys que l'any 1953 va emigrar al Brasil.

Casadevall està triomfant al país de la samba i la caipirinha amb un paper principal a la sèrie de televisió "Amor à Vida", emesa en horari de màxima audiència per la Rede Globo. L'actriu i model és néta de Pere Casadevall, que fa 61 anys va deixar l'Empordà per establir-se a São Paulo. En una entrevista a la revista GQ, l'actriu admet tenir similituds amb "Patrícia", la noia que representa a la sèrie i mostra un "caràcter fort, sensual i molt funky".

Anunci amb Neymar

De fet, el cognom la delata. I Casadevall no amaga els seus orígens gironins. En diverses biografies hi apareix ja d'inici que "és néta d'espanyols". Fa menys de dos anys va ser a Girona per passar uns dies amb la seva família catalana i saludar amics i coneguts. Durant la seva visita a la capital gironina, es va fer moltes fotografies per guardar un ampli record de l'estada. Per exemple, va passejar pel Pont de les Peixateries Velles amb les cases de l'Onyar al fons, fent el tradicional petó al cul de la Lleona i a la taverna Catalana de la plaça Independència. Va aprofitar també per anar de compres a Ca l'Enric i a Joid'Art, entre altres. Poc abans del seu viatge a Girona, acabava de protagonitzar un anunci de l'operador telefònic Claro per a la televisió amb l'actual futbolista del Barça Neymar. També ha estat escollida model de diferents productes i de marques de roba. Recentment,ha estat la ?model estrella escollida pel reconegut Dudu Bertholini per llançar una nova col·lecció de la marca Lets.