El cicle de concerts del Monestir de Sant Daniel amb motiu de la celebració del mil·lenari de la fundació del convent, posa punt i final avui amb un darrer concert carregat de veus i música. L'actuació està a càrrec del Cor Jove Nacional de Catalunya amb un programa dirigit per Josep Vila Casañas, director de l'Orfeó Català i del Cor de Cambra del Palau de la Música, i el noruec Ragnar Rasmussen.

El que fa especial aquest concert, a banda de ser el darrer, és el programa i les peces que els dos directors han escollit. El programa mostra un xoc entre la fredor de la Noruega de Rasmussen i el clima mediterràni de Vila a través d'un viatge musical des del nord fins al sud d'Europa. "El programa ha agradat molt allà on hem anat, la tria de les obres és la clau de l'èxit d'aquests programes", explica Josep Vila.

El concert es desenvoluparà al mateix claustre del monestir en un ambient màgic i amb molt bona acústica que s'estima que s'omplirà, amb una assistència de 250 persones.

A banda d'aquesta actuació, dins el primer cicle de concerts del Monestir de Sant Daniel s'han desenvolupat dos altres concerts. Artistes catalans de primera categoria han passat pel monestir aquest mes de juliol, amb uns programes atractius i en l'entorn de pau i bellesa que ofereix el monestir. El primer concert es va realitzar el dissabte, 12 de juliol, amb l'actuació del pianista Miquel Villalba i el dissabte, 19 de juliol, l'organista tarragoní Jordi Vergés va dur a terme un concert que va permetre descobrir tots els colors i possibilitats del petit orgue del Monestir de Sant Daniel que Blancafort construí el 1970 per a les pregàries i celebracions litúrgiques de la comunitat benedictina que viu al monestir des de fa pràcticament mil anys.