Els escritpors ripollesos Jordi Caballeria i Jordi Remolins acaben de publicar el seu primer llibre conjunt, Foc creuat. Es tracta d'un recull d'onze contes per barba, que van publicar primer a través d'un blog.

La idea va sorgir d'una proposta d'elaborar cadascún d'ells un relat de temàtica negra, a partir d'un tronc comú. Per fer-ho s'han basat en microcontes, cançons, poemes, notícies llegides en premsa o en diverses paraules triades a l'atzar, han explicat. L'altra premissa consistia en què la narració havia de transcórrer a la població de Ripoll.

D'aquesta manera van anar construint el seu propi univers, més líric en el cas de Caballeria, i més directe en el de Remolins.

El llibre és reversible, i de fet no té contracoberta. Segons per on es comenci l'obra, aquesta pertany a un escriptor, fins que es troben al centre del llibre, després de vuitanta pàgines. Acompanyen cada relat les il·lustracions del dibuixant torrellonenc Jordi Vilardell, que a més és qui ha fet els dibuixos d'ambdues portades.

Jordi Caballeria va néixer a Manlleu, però a causa de la feina del seu pare en indústries tèxtils, va viure sempre a poblacions de les rutes fluvials del Ter i del Freser.

Va passar gran part de la seva infantesa i joventut a Ripoll. Actualment viu a Sant Joan de les Abadesses, on té una empresa de traduccions.

Anteriorment va publicar El temps, que tot ho emmerda, obra amb la qual va guanyar el premi literari Jaume Maspons i Safont de l'edició del 2010.

Per la seva banda, Jordi Remolins és de Ripoll, on ha viscut tota la vida. És col·laborador de diversos mitjans de comunicació, entre els quals Diari de Girona. Fa just deu anys va autoeditar-se el seu primer llibre de contes, Subcampions en sèrie.

Foc creuat ha estat publicat per l'editorial Neurosi, propietat de Jordi Caballeria. Està dedicada a l'edició digital i, amb aquesta, té ja unes quantes obres traslladades també al format paper.

El llibre es pot trobar en diverses llibreries de la comarca del Ripollès. Avui diumenge, a partir de les set de la tarda, se'n farà la presentació al Cafè de la Plaça, de Ribes de Freser.