L'artista Quico Estivill (L'Espluga de Francolí, 1954, i resident a Girona) ha estat el guanyador de la vuitena edició de la Biennal convocada per la Casa de Cultura de la Diputació de Girona, amb l'obra titulada Ab Intra.

El jurat, integrat per Carme Sais, directora del Bòlit, centre d'art contemporani; Rosa Gil, periodista, crítica d'art i directora de Caixafòrum Girona; Dolors Ventós, galerista; Eudald Camps, crític d'art; i l'artista Manel Bayo, també ha recomanat la compra d'obres presentades pels artistes Job Ramos i Adrià Ciurana.

La Biennal té una dotació de quinze mil euros, cinc mil per a l'obra guanyadora, i deu mil més per a l'adquisició de l'obra recomanada pel jurat. Enguany, per primera vegada en la història de la Biennal i per unanimitat del jurat, s'ha concedit una menció especial dotada amb 4.000 euros a l'obra Ese día que fuimos de l'artista Cristina Fontsaré (Barcelona, 1970).

A la convocatòria de la Casa de Cultura de Girona s'hi van presentar 104 artistes amb un total de 304 obres. El jurat ha seleccionat vint obres de vint artistes (inclosos Quico Estivill i Cristina Fontsaré) que formaran part de l'exposició col·lectiva que es podrà visitar al centre entre els dies 24 d'abril i 30 de maig.