Segueix-nos a les xarxes socials:

La casa de Barcelona on va viure Roberto Bolaño tindrà una placa commemorativa

La casa de Barcelona on va viure Roberto Bolaño tindrà una placa commemorativadiari de girona

La casa on va viure l'escriptor Roberto Bolaño, al carrer Tallers número 45 de Barcelona, ostentarà una placa commemorativa a partir del dia 7 d'abril.

El tinent alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Ciurana, descobrirà aquesta placa a la façana de la casa de Bolaño, segons va informar dijous l'Institut de Cultura de Barcelona.

L'acte comptarà amb la presència de familiars i amics de Bolaño, com l'escriptor Antoni G. Porta, amb qui Bolaño va escriure la novel·la Consejos de un discípulo de Morrison a un fanático de Joyce, qui farà una glossa biogràfica de l'homenatjat.

Roberto Bolaño, que va néixer a Santiago de Xile l'any 1953 i va morir a Barcelona el 2003, va viure a Barcelona entre 1977 i 1980, abans de traslladar-se a Girona, i després a Blanes, on va residir fins a la seva mort. Durant uns anys va ser col·laborador de Diari de Girona.

D'entre la seva obra, de narrativa i poètica, destaquen novel·les com Los detectives salvajes, guanyadora del Premi Herralde de Novel·la i del Premi Rómulo Gallegos. ?També va ser autor de 2666, publicada pòstumament i guardonada amb diversos premis com el Ciutat de Barcelona, el Salambó, el Municipal de Literatura de Santiago de Xile, el Fundació José Manuel Lara, l'Altazor i el National Book Critics Circle Award de Nova York.

Prem per veure més contingut per a tu