La productora de Joc de Trons ha reservat un total de 160 habitacions a quatre hotels de Girona per allotjar el nombrós equip de rodatge que la sèrie de la cadena nord-americana HBO traslladarà a la ciutat per rodar escenes de la sisena temporada.

La reserva ha quedat ja formalitzada per a vint dies del proper mes de setembre. Els quatre hotels que ja tenen la reserva feta són DoubleTree by Hilton, AC Hotel Palau de Bellavista by Marriott, Hotel Ultònia i Hotel Carlemany.

La setmana passada, el president d´Endemol Espanya i col·laborador de Diari de Girona, Jordi Bosch, va revelar a l´emissora Rac1 que hi havia «altíssimes possibilitats» que part de la sèrie es rodés a Girona i que feia setmanes que el canal HBO estava treballant «seriosament» en aquesta opció.

La reserva massiva d´habitacions als quatre hotels esmentats és la confirmació definitiva d´un rodatge que ha aixecat molta expectació, i que en les altres ciutats on s´ha produït ha desencadenat la bogeria en els moments per exemple de convocar un càsting per a 500 figurants i rebre 80.000 sol·licituds, com va passar a Sevilla. En el cas de Girona, encara es desconeix si es farà càsting.

La reserva l´ha tramitat una agència de viatges en nom de la productora de Joc de Trons i fins i tot la paga i senyal ja s´ha fet efectiva.

El sector turístic gironí està a l´expectativa de les bones perspectives que pot aportar a ciutat associar el nom de Girona a la sèrie que en aquests moments és la més famosa del món.