L'extorero José Ortega Cano, que va sortir ahir "emocionat" de la presó de Zuera (Saragossa) després d'obtenir el tercer grau penitenciari, va demanar al secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, que tingui "temprança" davant els pactes postelectorals "pel bé d'Espanya". L'extorero també va anunciar als periodistes que es casarà a la primavera de l'any vinent amb la seva parella, Ana María Aldon, amb qui li agradaria tenir "un altre fill" perquè es troba "en forma". Així mateix, també va tenir paraules per a les persones que han estat amb ell durant aquests mesos i per a la víctima de l'accident de trànsit en què es va veure involucrat, Carlos Parra, a qui "sempre" té "en les seves oracions".

Davant d'un nombrós grup de mitjans de comunicació i en companyia de la seva parella, Ortega Cano va abandonar a les 11.23 h del matí el Centre Penitenciari amb la idea d'entrar dilluns que ve a les 12.30h al Centro Victoria Kent de Madrid, on li indicaran com passar aquest nou règim.

Ortega Cano (Cartagena, 1953) va ingressar el 23 d'abril del 2014 al centre de Zuera per complir una condemna de dos anys i mig de presó per l'accident de trànsit en què va morir Carlos Parra, un succés pel qual va expressar el seu penediment, com ja va fer amb anterioritat, segons va recordar. Dimecres passat va obtenir el tercer grau penitenciari, després que l'hi concedís per unanimitat fa dues setmanes la junta de tractament de Zuera en considerar que ja havia complert tots els requisits que se li demanaven.

La seva parella, Ana María Aldon, va acudir "amb moltes ganes" a buscar l'extorero, amb qui pensa estar "la resta dels meus dies", segons va dir en declaracions als periodistes a la seva entrada a la presó, a les portes de la qual esperava el fill de tots dos a l'interior d'un vehicle.

Ortega Cano, que va sortir de la presó amb la idea d'obeir "les normes establertes", va llegir un comunicat per mostrar un "seriós agraïment" als funcionaris del centre per la seva "professionalitat i respecte", als seus companys de la presó, especialment als del mòdul 8, a la seva família, als seus advocats i a les persones que s'han preocupat per ell, que li han enviat cartes de tot el món.

"Emocionat" per estar en "semillibertat", va assegurar que ha après sobretot a pensar, a meditar i a "no anar per la via ràpida".