L'"pera de Roma va començar temporada el passat 23 de juny a les termes de Caracalla amb la recuperació del ballet que Roland Petit va crear amb música de Pink Floyd i es prepara per rebre Elton John i Bob Dylan i la versió de Madama Butterfly de La Fura dels Baus.

Els murs d'aquests banys de la Roma imperial ja van servir aquesta setmana de fons de la coreografia que Petit va crear el 1972 amb música del grup britànic de rock, en un programa que també va incloure «La rose malade», la creació del francès amb música de Gustav Mahler i vestuari d'Yves ?Saint-Laurent.

Avui és la música de Bob Dylan que ressonarà en les ruïnes romanes, en un programa en el qual el nord-americà i la seva banda repassaran èxits passats i presentaran al públic els temes de l'últim àlbum del músic de Minnesota.

El concert de Roma obre la gira del cantautor per Itàlia abans de viatjar a Espanya, on se l'espera a Barcelona, Saragossa, Madrid, Granada, Còrdova i Sant Sebastià durant la primera meitat del mes de juliol.

El de Dylan és un dels «tres concerts per no perdre's», en paraules Carlo Fuortes, el director de l'"pera de Roma, que durant els mesos d'estiu trasllada part de la seva programació a Caracalla.

Les altres cites destacades per Fuortes són, en segon lloc, el concert que l'estrella britànica del pop Elton John oferirà el 12 de juliol, i el que el 2 d'agost oferirà el músic minimalista italià Ludovico Einaudi.

També ho serà la «Madama», estrenada el 2014 a Sydney, que arriba a Roma i ho fa en la versió de La Fura dels Baus, sota la direcciód'Àlex Ollé i en una coproducció entre l'"pera de Roma i Opera House de Sydney.