Un grup d'uns 50 reclusos de la presó romana de Rebibbia van visitar ahir els Museus i jardins vaticans i la basílica de Sant Pere dins de les iniciatives organitzades en ocasió del proper Jubileu, que començarà el 8 de desembre. El Jubileu de la Misericòrida se celebra durant l'Any Sant Extraordinari i acabarà el 20 de novembre de 2016.

Els presos van arribar acompanyats pel director del centre penitenciari, Stefano Ricca, i van tenir com a guia d'excepció al director dels Museus Vaticans, Antonio Paolucci. Ricca va explicar a l'emissora de la Santa Seu que, per als reclusos, la sortida va tenir "un gran valor perquè, en comptes de passar un enèsim matí a l'interior de la presó, han pogut participar en una visita exclusiva", que "els ha commogut". D'aquesta manera, els reclusos van tenir la oportunitat de viure una jornada diferent, basada en la cultura i la història.

Un dels reus, Carmine, va assegurar a Ràdio Vaticà que va sentir una "gran emoció" i "alguna cosa que no es pot descriure". Així mateix, el reclús va fer notar la seva satisfacció i va destacar que durant la seva visita van ser tractats com a "persones importants".

La visita de diferents col·lectius a punts destacats del mapa del Vaticà ja és una realitat que s'ha donat en diferents ocasions. En concret, el passat 26 de març, un grup de persones sense llar també va tenir l'oportunitat de visitar els Museus Vaticans i la Capella Sixtina, on van ser saludats pel papa Francesc.