El Rei Lear i Terra Baixa -que diumenge va ser representada a Girona- van ser les obres més guardonades dels Premis Butaca, que concedeixen els espectadors i que es van lliurar al Teatre Lliure de Barcelona. El Rei Lear, obra dirigida Lluís Pasqual, es va endur els premis en les categories de millor muntatge teatral, millor actriu teatral (Núria Espert), millor actor de repartiment (Ramon Madaula) i millor caracterització (Eva Fernández).

Lluís Homar va obtenir el guardó al millor actor teatral per Terra Baixa, una adaptació de l'obra clàssica d'Àngel Guimerà dirigida per Pau Miró. Terra Baixa també va ser reconeguda com el muntatge amb la millor il·luminació (Xavier Albertí i David Bofarull), el millor disseny de so (Damiel Bazil i Lucas Ariel Vallejos) i la millor composició musical, a càrrec de Sílvia Pérez Cruz.

Julio Manrique es va endur el guardó a la millor direcció teatral i Marga Marc a la millor actriu de repartiment per El curiós incident del gos a mitjanit, una obra que també va ser reconeguda amb el premi a la millor escenografia (Lluc Castells). El Petit Príncep va aconseguir els tres guardons als quals optava: millor actriu de musical (Elena Gadel), millor actor de musical (Guillem Martí) i millor espectacle familiar. El llarg dinar de Nadal va ser considerat pels espectadors el millor espectacle de petit format i el guardó al millor musical va ser per a Flor de Nit-El Cabaret. En l'apartat de dansa, Islàndia va ser reconegut com el millor muntatge, mentre que Tortugues, de Clàudia Cedó, va guanyar el premi al millor text teatral. Glòria Rognoni, la directora de la Companyia de Teatre de Femarec, formada per persones amb discapacitats psíquiques o malalties mentals, va ser premiada amb la butaca honorífica Anna Lizaran.