Diverses fundacions musicals i bancàries han impulsat un cicle de 24 concerts solidaris, que aspiren a fer arribar la música clàssica a tot Catalunya i captar recursos econòmics per donar al projecte de Càritas dedicat a la pobresa infantil. Les entitats encarregades de dur a terme aquest projecte amb fins solidaris són la Fundació Música Solidària, la Fundació Antigues Caixes Catalanes i el Grup BBVA.

El cicle consta de 24 concerts al llarg del 2016, amb un programa de música clàssica. Castelló d'Empúries, Figueres, Girona, Olot, Ripoll i la Seu d'Urgell són els indrets gironins escollits per on hi passarà el cicle de concerts solidaris. Les altres ciutats escollides són Tortosa (on arrenca el cicle el proper 3 de gener), Reus, Tarragona, Tivissa, Manresa, Vic, Berga, Viladecans, Vilanova i la Geltrú, Sabadell, Terrassa, Rubí i Granollers. També s'han previst concerts a Barcelona, a la basílica de Montserrat i a les ciutats de Vinaròs i Peníscola (Castelló). Tots els concerts es realitzaran en esglésies, catedrals i equipaments culturals de les diferents destinacions.

Els concerts, a càrrec de l'Orquestra Amics Unesco Barcelona -lligada a la Fundació- i dirigits per Gonçal Comellas, oferiran grans obres de Mozart, Haydn, Haendel, Vivaldi i Bach, entre altres. L'Orquestra Amics Unesco Barcelona prové d'una llarga tradició en les orquestres catalanes de cambra, amb una gran experiència al cim. El cicle, a banda, té una clara voluntat d'implicar entitats musicals de les ciutats visitants

Amb tot es vol fer arribar la música clàssica arreu de Catalunya, especialment a poblacions i persones on no arriba habitualment, i captar ingressos per compartir amb Càritas la seva acció contra la pobresa infantil.

«Volem que aquests concerts siguin més que uns excel·lents espectacles musicals. Volem que el públic surti dels nostres concerts convençut que ha col·laborat a ajudar a la tasca que desenvolupa Càritas i que la seva aportació serà destinada als projectes per lluitar contra la pobresa infantil», va explicar Albert Flotats, director de la Fundació Música Solidària, en la presentació del cicle.

Per aconseguir una quantitat suplementària d'ingressos i perquè el projecte sigui un èxit, els organitzadors han creat una «fila 0» a cada un dels concerts, per a persones i entitats que vulguin fer la seva aportació encara que no puguin assistir-hi. A través del conveni de col·laboració entre les diverses entitats organitzadores, Càritas rebrà també en concepte de donació 10 entrades per lliurar a les persones de cada població que cregui convenient, prioritàriament aquelles que altrament no podrien assistir a un concert així.

Actualment, la pobresa infantil és una realitat. Els infants formen part dels col·lectius més desprotegits i amb més risc de sofrir les conseqüències de la pobresa, segons Càritas. A Catalunya hi ha 1.185.386 nens i nenes (fins als catorze anys) dins el llindar de la pobresa.

Segons Idescat, al 2014, la població de menys de 16 anys que vivia en risc de pobresa o exclusió social era del 28,6%, i un 8,7% ja patia una privació material severa.

Sota el programa Contra la pobresa infantil, Càritas porta a terme diverses accions des de les diferents Càritas Diocesanes de Catalunya per orientar les famílies a l'hora d'accedir a recursos ?comunitaris de caràcter educatiu i sanitari. A banda, des de la mateixa entitat es proporcionen ?ajudes per atendre a necessitats bàsiques d'alimentació, medicaments, educació i vestits.