Segueix-nos a les xarxes socials:

La cançó de bressol en cent llengües de Salt al film "Bona Nit"

Una triple exposició a Les Bernardes té com a protagonistes Ivó Vinuesa, Joan Comalat i Jordi Amagat

La cançó de bressol en cent llengües de Salt al film "Bona Nit"joan comalat

La casa de cultura Les Bernardes de Salt presenta aquest maig noves exposicions per explorar tres grans àmbits amb artistes locals: el treball amb vídeo d'Ivó Vinuesa, la fotografia de Joan Comalat i la pintura de Jordi Amagat.

Tres mostres que tenen com a comú denominador "la varietat de disciplines i un equilibri entre tres artistes consagrats al territori", segons el director del centre, Robert Fàbregas.

El cineasta resident a Pontós, Ivó Vinuesa (Barcelona, 1975), que exposa a la sala 29 m2, presenta Bona Nit, un film sobre la immigració des d'un punt de vista insòlit i universal: La cançó de bressol. D'uns 15 minuts de durada, el vídeo conté gravacions de cançons bressol de diferents nacionalitats de Salt, un dels municipis on es parlen més llengües.

A partir de la compilació d'aquestes cançons i continguts orals, Vinuesa traça "un retrat poètic de barris amb alts índexs d'immigració donant veus a les dones i mares que sovint no tenen visibilitat i són les autèntiques protagonistes d'aquesta història". El vídeo es pot veure de l'11 al 31 de maig.

El fotògraf Joan Comalat (Girona, 1953) trasllada l'espectador a "un món abstracte, suggeridor, misteriós i còsmic" a través de l'exposició Fotogramies, una mostra de fotogrames que es pot visitar per primera vegada a la Sala Bernardes Photo del 2 de maig al 30 de juny.

Comalat fa aquesta exposició amb objectes quotidians que ell ha anat trobant pel carrer i les imatges són fetes sense càmera, sense negatiu ni targetes digitals. "A través d'una ampliadora antiga i una llum vermella, tal com es revelava amb les antigues fotos, he fet aquest treball analògic", destaca el fotògraf.

El pintor Jordi Amagat (les Planes d'Hostoles, 1956) estrena a la Sala Sant Jordi Intuïcions i Metamorfosis, una mostra on destaca la sensibilitat fantasiosa de l'artista per traslladar el rigor del Renaixement i la seva percepció arquitectònica. Una mena de salt al "Manierisme" per convidar el visitant a reflexionar mitjançant un estudi de l'espai i les tres dimensions. "Serien com tastets de la meva evolució". L'obra del pintor es pot veure del 9 de maig al 30 de juny.

Prem per veure més contingut per a tu