Segueix-nos a les xarxes socials:

MNAC apel·larà contra la sentència d'Osca sobre les pintures de Sixena

El patronat del Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) va decidir ahir interposar un recurs d'apel·lació contra la sentència del jutjat d'instrucció número 2 d'Osca en relació amb les pintures murals que conserva procedents del monestir de Sixena.

La Generalitat ja va anunciar el passat 5 de juliol que presentaria un recurs davant l'Audiència d'Osca contra la decisió de la titular del Jutjat de Primera Instància número 2 d'aquesta ciutat que condemna el MNAC a tornar les pintures murals romàniques de la sala capitular del Monestir de Sixena al seu lloc d'origen.

El conseller ja va expressar el seu «absolut convenciment que seria una temeritat i una imprudència arrencar les pintures murals, que estan adherides a una fusta perquè aguantin, i que procedíssim a traslladar-les a Sixena, a causa del seu estat».

Segons un comunicat, el MNAC apel·la perquè entén que la sentència 51/2016 del 4 de juliol del 2016 té «una fonamentació que és contrària a l'ordenament jurídic».

El patronat ha decidit, també, per unanimitat «instar el director del MNAC, Pepe Serra, perquè amb caràcter urgent encarregui als serveis de Restauració i Conservació Preventiva del museu un estudi sobre els riscos que podria originar el trasllat de les pintures murals objecte del plet, que puguin amenaçar la seva integritat i deguda conservació».

D'altra banda, respecte a altres obres d'art que també s'han de traslladar a Aragó, el Patronat considera que «la data del 25 de juliol del 2016 fixada pel jutjat resulta inassumible per poder dur a terme els tràmits necessaris».

Prem per veure més contingut per a tu