El director filipí Lav Diaz va guanyar ahir el Lleó d'Or de la 73 edició del Festival de Cinema de Venècia per la seva pel·lícula The woman who left i va dedicar el guardó "al poble filipí, a la seva lluita i a la lluita de la Humanitat".

El Lleó de Plata al millor director va ser compartit pel mexicà Amat Escalante, autor de La región salvaje, i pel veterà regidor rus per Andrei Kontxalovsky per Rai (Paradís).

El Gran Premi del Jurat va ser a per al dissenyador nord-americà Tom Ford, gràcies al seu segon metratge Noctural animals, després del seu debut amb Un home solter el 2010.

La Copa Volpi a la millor actriu va recaure en la nord-americana Emma Stone per la seva participació a La La Land, una comèdia romàntica en clau de musical, mentre que el millor actor va ser l'argentí Oscar Martínez, protagonista en l'aplaudida El ciudadano ilustre, de Mariano Cohn i Gastón Duprat.

El Premi Marcello Mastroianni al millor actor emergent va ser per a l'alemanya Paula Beer, pel seu paper a Frantz, el treball amb el qual François Ozon competia en aquesta Mostra.

El guardó al millor guió va ser a per Noah Oppenheim, autor del text de Jackie, sobre la vídua de John F. Kennedy, dirigida pel xilè Pablo Larraín i protagonitzada per Natalie Portman.

A més, el Premi Especial del Jurado va ser per The bad batch, d'Ana Lily Amirpour, mentre que el Premi Luigi di Laurentiis a la millor òpera primera va recaure en Akher wahed fini (The last of us) d'Ala Eddine Slim.

D'altra banda, en la secció Horitzons, la segona en importància del certamen i dedicada als nous corrents expressius, el Premi al millor film va ser per Liberami, amb el qual la italiana Federica di Giacomo s'endinsa al món dels exorcismes.

Com a millor director es va reconèixer a la belga Fien Troch, per Home, i el Premi especial del jurat d'Horitzons va ser a per Koca Dünya, dirigida per Reha Erdem.

L'espanyola Ruth Díaz va ser la millor interpretació femenina per Tarde para la ira, de l'espanyol Raúl Arévalo, mentre que el millor actor d'aquesta secció va ser el portuguès Nuno Lopes pel seu rol a Sao Jorge.

El Premi al millor curtmetratge va ser per al paraguaià Ricardo Martinessi per la seva obra La voz perdida mentre que el millor guió va ser per Wang Bing, per Koca Dünya.

La mostra de Venècia va dir adéu ahir amb la proclamació del palmarès per part d'un jurat presidit per Sam Mendes.