12 de setembre de 2016
12.09.2016

El dalai lama dóna per superat el nacionalisme i aposta per una humanitat unida

12.09.2016 | 00:00

El dalai lama, líder espiritual dels budistes tibetans, considera que "el sentiment nacionalista està superat", com posa en evidència la Unió Europea (UE), i que "l'essencial" és "un esforç a llarg termini per promoure la unitat de la humanitat". El líder tibetà ha estat entrevistat pel diari Le Monde amb motiu de la seva visita a França. El dalai no té prevista cap trobada oficial amb les autoritats del país i indica que per actuar enfront del terrorisme primer cal identificar les causes reals.
Expressa la seva confiança en l'educació i a "inculcar una noció d'unitat de la humanitat" perquè "en realitat el futur de cada continent depèn dels altres". Per això, li sembla erroni el recurs a la nació i tampoc està d'acord que es parli de "terrorisme musulmà" o de "terrorisme budista" perquè, segons el seu judici, quan "una persona està implicada en activitats terroristes ja no és musulmana o budista".

Acte a Brussel·les
En un acte a Brussel·les que es va celebrar ahir, el dalai lama va defensar la importància de l'educació per sobre de la religió i aprendre valors fonamentals com la "compassió", davant unes 10.000 persones que van acudir a la seva conferència Compromís individual i responsabilitat col·lectiva. "No aconsello adoptar el budisme. És més segur preservar i aprofundir en les tradicions pròpies. Si es fiquen en el budisme, potser estaran més confosos que una altra cosa", va comentar.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema